2010. november 17., szerda

"Három kisnyulak"

Külön-külön:



és együtt:






Zsömike

Zsömike, a legkisebb nyuszink, a legnyugodtabb, leganyásabb kisnyuszi, aki nagyon szeret mindenhová bebújni a lakásban. Szerencsére ahogy nő a puttonya, egyre kevésbé sikerül ez neki:-) 
Mosakodni is nagyon szeret, bár nem mindig éri el fülecskéjét...




2010. október 24., vasárnap

11 naposan

Egyre nagyobb az élet a fészekben. A kicsik furakodnak, hangoskodnak. Élvezik, hogy tudnak már mozogni és a szemük is kinyílt. Az egyikőjük annyira kíváncsi, hogy ma reggelre ki is mászott a fészekből. Hiába raktam vissza, pár óra múlva megint kint volt. Sajnos ez láthatóan zavarja az anyát. A szoptatással eddig nem volt gond, szerencsére szépen kerekednek a kicsik, ahogy ez a képeken is látszik.




2010. október 21., csütörtök

8 naposak a picik

Egyre aktívabbak a csöppségek. Most már hallatszik, ahogy próbálják magukat átfúrni a fészken. Néha nyöszörögnek is. :-)
Ha jól számolom, november 26-án kerülnek eladó sorba. :-)




2010. október 18., hétfő

5 naposak a picik

Alig látni őket, minden idejüket a jó meleg fészekben, egy óriási szőrcsomó alatt töltik. Csak a széna és a szőr mozgásából látni ahogyan rendezkednek.
Néhány fotót azért sikerült készíteni róluk:




A színük már látható: vadas, fekete és vörös kisnyuszi lesz belőlük.

2010. október 13., szerda

Megszülettek a kis hurkák

Ma reggel 6 és 7 óra között megszülettek Kabóca első kicsinyei. Pedig már azt hittük, hogy megint csak bolondít minket, mint legutóbb. Még az állatorvos is csak hosszas vizsgálódás után mondta biztosra, hogy itt bizony szó sincs álvemhességről.
Sajnos csak 3 pici maradt meg a négyből, de ők és az anyuci is jól vannak.


Ha lehet, Kabóca most még éhesebb, mint valaha. A menüjét paradicsommal, uborkával és paprikával bővítettük, hogy legyen bőven a kicsiknek is mit enni.

2010. szeptember 30., csütörtök

Nyuszi a kádban

Kabóca - miközben nagy elánnal kereste, mi lenne a legbiztonságosabb hely születendő babáinak - egy alkalommal belopózott a fürdőszobába. Nem is figyeltünk fel rá, amíg egyszer csak nagy puffanást nem hallottunk. Elképzelni sem tudtuk, mi történt! Beszaladtunk hát, és láttuk, hogy szegény nyuszkó a sarokfürdőkádba ugrott bele, s nem tud onnan kiszabadulni...

2010. szeptember 14., kedd

Újabb próbálkozás

Szeptember 14-én újra megpróbálkoztuk a pároztatással. Most még könnyebben ment, mint az első alkalommal, amit annak is betudhattunk, hogy időközben Csöpi is érettebb nyuszika lett. 
Október 14. körülre várjuk a babákat.

2010. szeptember 12., vasárnap

Mégsem lesznek kisnyuszik

Hiába a farkasétvágy, a nagy fészeképítés - a szeptember 12-re várt első szülés elmaradt.
Sajnos Kabócánk nem sokkal a szülés előtt elvetélhetett, aminek ugyan nem találtuk nyomát, de szeptember első napjaira újra a régi lett a viselkedése, és egyre világosabbá vált, hogy ezúttal nem lesznek kisnyuszik... :-(

2010. augusztus 30., hétfő

Kabóca fészket épít

Kabó szorgos fészeképítésbe kezdett. Rengeteget eszik és síró hangot ad, ha Csöpi a közelébe ér. Már egyáltalán nem engedi magához közel. A viselkedése is nagyon megváltozott. Szinte már nem is játszik velünk, inkább minden zugot újra felfedez a lakásban, keresi a kicsiknek való helyet.
Ideiglenesen a házikójába fészkel és sokat pihen benne.

2010. augusztus 13., péntek

Első pároztatás

Csöpi röviddel jövetele után megmutatta, hogy nagyon is érett és felnőtt nyúl. Kabóca úgy tűnik, elfogadta őt és elsőre sikerült a pároztatás. Hogy is utasíthatott volna vissza ilyen kis hejre legénykét, ha még Jeti sem tudott ellenállni neki? :-) (A lesifotós jól lekapta őket...:-)

2010. április 4., vasárnap

Vendégnyuszik

Törpenyúl tenyészetünknek a tavasz folyamán egy hétig két kis kakukkfióka, Mókuska és Albert, az ajándéknak szánt újzélandi nyuszik is élvezhették vendégszeretetét. Nehezen váltunk meg tőlük, de szerencsére gyakran láthatjuk őket Édesanyámnál, ahol immár első közös fészkük gyümölcseit várják.